Gezond cheesecake bananenbrood

Normaal gesproken zou je gezond en cheesecake niet snel in 1 zin zetten, maar bij dit gezond cheesecake bananenbrood recept hebben we het gewoon gedaan! Oke, oke, gezond is natuurlijk subjectief. Dus laten we het op ‘verantwoord’ houden. En nee, dat betekent nog steeds niet dat je een half bananenbrood je mikkie in kan schuiven. Zo werken die dingen niet.

Wat maakt dit cheesecake bananenbrood dan gezond? We horen het je denken. We hebben de originele cheesecake (vol boter en cream cheese) een upgrade gegeven. Doordat we magere kwark gebruiken en geen suiker toevoegen is ie gelijk een stuk gezonder en rijk aan eiwitten!

Zo maak je gezond cheesecake bananenbrood

Laten we je vooraf even waarschuwen; deze is niet ‘easy peasy’ of ‘in een handomdraai op tafel’. Bij dit recept is een ontplofte keuken gegarandeerd. Maar dat is het absoluut waard! Mogen we je even helpen herinneren; gezond cheesecake bananenbrood als ontbijt, lunch of tussendoortje..!!

Ingredienten:

Voor het bananenbrood:
– 3 rijpe medium bananen
– 3 eieren
– 200 gram havermeel
– Vanille essence (AH)
– 100 gram medjoul dadels (geweekt in heet water)
– 2 theelepels kaneel
– 1 theelepel baking soda
– Sap van een halve limoen
– Voorverwarmde oven 170 graden
– Groot bakblik (minimaal 21 cm)

Voor de cheesecake:
– 500 gram magere kwark
– 100 gram cream cheese light
– 1,5 eieren
– 1 scoop vanille proteine poeder

Stap 1: Pureer de banaan & dadels tot een geheel.
Stap 2. voeg hier vervolgens de 3 eieren en vanille essence aan toe. Meng goed door elkaar
Stap 3. Doe het havermeel en de kaneel bij het bananen mengsel en meng goed door elkaar.
Stap 4. Als laatste doe je de bakingsoda en limoensap bij het geheel. Laat even bruisen en daarna goed roeren.
Stap 5. Meng alle ingredienten voor de cheesecake tot een geheel.
Stap 6: Giet de helft van je bananenbrood mengsel in een met bakpapier bekleedde bakvorm en verdeel vervolgens het cheesecake mengsel over je bananenbrood beslag in de bakvorm.
Stap 8. Giet daarna de rest van het bananenbrood beslag over de creemcheese en zet jouw gezonde cheesecake bananenbrood 40-50 minuten in de oven.

TIP: Nadat je jouw gezonde cheesecake bananenbrood uit de oven hebt gehaald moet je hem nog even goed laten afkoelen in de koelkast. Ongeveer een uur of 2. Het is even geduld hebben met dit recept..maar als je straks je tanden zet in een gezond cheesecake bananenbrood dan is het de rotzooi en knorrende maag absoluut waard geweest!

Niet zo’n keukenprinces en liever een easy receptje? Check dan eens ons gezond chocolade bananenbrood! Ook meer dan de moeite waard!