Dit healthy bananensplit ontbijtje is een perfecte toevoeging aan je ontbijtrepetoir. We kunnen ons namelijk heel goed voorstellen dat iedere dag een overnight haver prutje, smoothie-bowl en zèlfs elke dag bananenbrood op een gegeven moment je neus uit komt. Daarom, en omdat ‘ie gewoon super lekker is, hebben we een gezond bananensplit ontbijt voor je bedacht. Eentje die je super makkelijk kan afwisselen met je andere ontbijtjes.

 

Doe mij ook een gezond bananensplit ontbijt!

Good choice! En laat je niet misleiden door hoe ingewikkeld het er misschien uit ziet. Het is niets anders dan 4-6 ingrediënten op een bordje gooien. Wil je een Instagram waardige foto van je ontbijt? Dan kan je beter 15 minuten eerder je bedje uit komen.

Ingrediënten

Zorg ervoor dat je dit in huis hebt:
– Banaan (beetje rijp, niet té)
– Granola
– Vers fruit (framboos, aardbei, bosbes, blauwe bes, you name it.)
– Skyr honing

Voor de snelle en makkelijke ontbijters:

Snijd je banaan in de lengte door midden en leg ze iets uit elkaar neer op een bordje. Verdeel 3 grote lepels skyr tussen de bananen. Strooi je fruit en granola eroverheen en BAM! Jouw quick, easy and painless breakfast is served!

Voor de échte bloggers en vloggers:

Snijdt de banaan in de lengte door midden. Dit worden de ”muren” van je bananensplit. Leg ze 4 centimeter uit elkaar neer op je allermooiste servies waar niemand ooit nog van gegeten heeft of ooit van zal eten. Verdeel 3 scheppen skyr honing tussen de bananen. Let op: niet zomaar neer kwakken; embrace your inner food stylist!

Pak met een pincet de mooiste grote en kleine stukjes granola en plaats ze voorzichtig op de plek waar ze het beste tot zijn recht komen. Dit mag op skyr maar ook naast de bananen op het bordje. Snijd groter fruit (zoals aardbeien) in mooie stukken en drapeer ook deze alsof je leven ervan af hangt met een pincet op de perfecte plek.

Okay, hang in there, je bent er bijna. Je gezonde bananensplit ontbijtje is namelijk niet af zonder touch of green. Speur door je koelkast voor een takje munt. Niet gevonden? Geen probleem. Maak de buren wakker en vraag of je wat mag lenen. Je haalt toch alles uit de kast voor die likes?! Klim vervolgens als een malle op een stoel, deze foto wil je namelijk vanaf boven maken. Flatlay is the way!

Heb je de perfecte foto geschoten? Pak dan een ander bordje of een kommetje, en schuif je bananensplit ontbijt hier genadeloos in alsof je door het zandkasteel van een 4-jarige stampt. Je gaat dit natuurlijk niet van je mooiste servies eten. Kom nou! En there you go..breakfast is served!

 

Meer gezond en snel ontbijt? Met het beste bananenbrood recept kan je een bananenbrood maken waar je de hele week van kan eten!