Bananen redden van de prullenbak; wij zien er wel brood in!

Gezond en duurzaam eten wordt voor iedereen steeds belangrijker. We staan regelmatig in de gym, scheiden braaf ons afval, rennen door de regen, kiezen regelmatig voor ‘light’ en staan uren in de keuken om de volgende dag 
een gezond ontbijt of tussendoortje mee te nemen naar werk. We zijn lekker bezig! Vol goede moed werkt iedereen aan zijn of haar nieuwe gezondere lifestyle. Helaas zakt die goede moed ook vaak snel weer in de (sport)schoenen omdat het allemaal best veel werk is, die verantwoorde lifestyle. En dat snappen we!

Wij maken het daarom makkelijker om gezond te eten én gezond te zijn voor het milieu. En dat doen we, om te beginnen, met gezond bananenbrood. Gemaakt van bananen die anders zouden worden weggegooid. En dat zijn er zo’n 75 miljard per jaar!

gezond-bananenbrood_naturel_kopen
Bananenbrood_met_chocola
Gezond-chocolade-bananenbrood-recept

HOE WE BEGONNEN

Eind 2017 besloot ik, Laura, mijn succesvolle baan op te zeggen om zelf te gaan ondernemen. Door mijn achtergrond in de food branche kwam ik erachter dat bananen een van de meest verspilde fruitsoorten zijn. Van de 150 miljard geteelde bananen belanden zo’n 75 miljard bananen ieder jaar gewoon in de prullenbak. Dat is de helft! En de klimaatimpact daarvan is aanzienlijk. Daarom besloot ik juist die bananen een nieuw leven te geven, met in mijn achterhoofd de eisen die de jongere generatie aan voeding stelt.  Zo ontstond een kant-en-klaar gezond bananenbrood dat rijk is aan eiwit maar zonder toegevoegde suiker, gluten of lactose. Zoals je ‘m zelf ook zou maken, maar dan binnen handbereik en zonder halve dag in de keuken. Want al die bananenbroden bij koffietentjes vol met suiker, daar neem je natuurlijk geen genoegen meer mee!

Ik begon in mijn eigen mini-keuken in hartje Amsterdam te experimenteren tot ik het perfecte recept gevonden had. Op mijn fiets reed ik door heel Amsterdam om de overrijpe bananen van kleine supermarkten en groenteboeren op te halen die ze anders zouden weggooien. SUNT! Zouden de Brabo’s zeggen. Het bananenbrood is daardoor namelijk heerlijk zoet, rijk aan eiwitten, glutenvrij, zonder toegevoegde suiker én een no-waste product. Echt gezond dus, voor jou en voor het milieu. En dat noemen ze in Noorwegen dan weer ‘SUNT’!

Onze reis is nog maar net begonnen maar dat bananenbrood populair is, dat merken we maar al te goed! Met onze doelen op ons netvlies werken we er iedere dag, vanuit hartje Amsterdam, ontzettend hard aan om ons gezond bananenbrood straks kan-en-klaar in jouw supermarkt te krijgen. En die droom lijkt dichterbij dan ooit gedacht!

HET DOEL VAN GEZOND BANANENBROOD

We can’t turn water into wine, but we can turn cake into breakfast.

Wij vinden het belangrijk om mensen aan te moedigen om te kiezen voor gezond. En dat lukt alleen als gezond ook echt heel lekker is. Maar gezond is voor ons meer dan alleen calorieën op een verpakking. Het is no-waste. Het is fysiek, maar ook mentaal. Met ons bananenbrood willen we niet alleen zorgen dat je goed gevuld de dag begint met een plak bananenbrood. We willen je met ons verhaal inspireren om je eigen dromen waar te maken. Hoe eng dat soms ook lijkt!

Appel-kaneel-bananenbrood-recept