Happy food without the hassle

Gezond en duurzaam eten wordt voor iedereen steeds belangrijker. We staan regelmatig in de gym, scheiden braaf ons afval, rennen door de regen, kiezen regelmatig voor ‘light’ en staan uren in de keuken om de volgende dag 
een gezond ontbijt of tussendoortje mee te nemen naar werk. We zijn lekker bezig! Vol goede moed werkt iedereen aan zijn of haar nieuwe gezondere lifestyle. Helaas zakt die goede moed ook vaak snel weer in de (sport)schoenen omdat het allemaal best veel werk is, die verantwoorde lifestyle. En dat snappen we!

Wij maken het daarom makkelijker om gezond te eten én gezond te zijn voor het milieu. En dat doen we, om te beginnen, met gezond bananenbrood. Zo kan jij doen wat je zou moeten doen; zorgeloos genieten van je leven!

gezond-bananenbrood_naturel_kopen
Bananenbrood_met_chocola
Gezond-chocolade-bananenbrood-recept

HOE WE BEGONNEN

Eind 2017 besloot ik, Laura, mijn succesvolle baan op te zeggen om een product te ontwikkelen waar je écht heel blij van wordt. Verschillende mislukte pogingen naar een gezonde lifestyle hebben mij wel geleerd dat gezond eten pas leuk wordt als het makkelijk én lekker is. Het laatste wat je wil is je zorgen maken of je iets wel of niet kan eten. Daarom besloot ik een van de grootste dilemma’s; een echt lekker én echt gezond ontbijt of tussendoortje, makkelijker te maken. Namelijk door kant-en-klaar gezond bananenbrood te ontwikkelen dat rijk is aan eiwit maar zonder toegevoegde suiker, gluten of lactose. Zoals je ‘m zelf zou maken, maar dan binnen handbereik en zonder halve dag in de keuken. Want al die bananenbroden bij koffietentjes vol met suiker, daar neem je natuurlijk geen genoegen meer mee!

Vanaf het begin maakte ik mijn bananenbrood van overrijpe bananen die anders weggegooid zouden worden (sunt! zouden de brabo’s zeggen). Op mijn fiets reed ik door heel Amsterdam om de overrijpe bananen van kleine supermarkten en groenteboeren op te halen. Het bananenbrood is daardoor heerlijk zoet, rijk aan eiwitten, glutenvrij, zonder toegevoegde suiker én een no-waste product. Echt gezond dus, voor jou en voor het milieu. En dat noemen ze in Noorwegen dan weer ‘sunt’!

Onze reis is nog maar net begonnen maar dat bananenbrood populair is, dat merken we maar al te goed! Met onze doelen op ons netvlies werken we er iedere dag, vanuit hartje Amsterdam, ontzettend hard aan om ons gezond bananenbrood straks kan-en-klaar in jouw supermarkt te krijgen. En die droom lijkt dichterbij dan ooit gedacht!

HET DOEL VAN GEZOND BANANENBROOD

We can’t turn water into wine, but we can turn cake into breakfast.

Wij vinden het belangrijk om mensen aan te moedigen om te kiezen voor gezond. En dat lukt alleen als gezond ook echt heel lekker is. Maar gezond is voor ons meer dan alleen calorieën op een verpakking. Het is no-waste. Het is fysiek, maar ook mentaal. Met ons bananenbrood willen we niet alleen zorgen dat je goed gevuld de dag begint met een plak bananenbrood. We willen je met ons verhaal inspireren om je eigen dromen waar te maken. Hoe eng dat soms ook lijkt!

Appel-kaneel-bananenbrood-recept