HOW TO: gegrild bananenbrood

Wij houden van lekkere recepten die binnen no-time op tafel staan en daarom dit recept voor gegrild bananenbrood. Er zijn verschillende manieren om jouw bananenbrood to the next level te brengen, maar welke past bij jou? Wij hebben verschillende manieren getest en we zullen je ook laten weten wat je absoluut niet moet doen! Ben jij een griller, een tosti-maker of een ovenverwarmer?

Tosti-ijzer

Oké, met een tosti-ijzer krijg je niet dezelfde look als met een grill, maar ook hiermee kun je een gegrild bananenbrood tevoorschijn toveren. Of je nu gaat voor één dikke plak die je daarna belegt of voor een tosti van bananenbrood: either way works. Het resultaat: een smeuïge binnenkant, met een crispy buitenkant! Krijg je het toch niet helemaal voor elkaar met een tosti-ijzer? Dan leggen we jou hieronder uit wat de beste optie is!

 

Panini-ijzer

Voor een perfect gegrild bananenbrood is dit the way to go! Het fijne van een panini-ijzer is dat het bananenbrood platter wordt gemaakt, zodat je er een hogere stapel toppings op kunt doen. Ieder nadeel heeft z’n voordeel zullen we maar zeggen. Wacht dat je van een gegrild bananenbrood met een van deze gezonde zoete toppings?

 

Oven

Heb je alleen een oven thuis? No worries! Het bananenbrood bakken of verwarmen in de oven zorgt er ook voor dat je een lekker stukje crispy bananenbrood krijgt. Let wel even op dat je de temperatuur niet te hoog zet, want door de banaan en dadels kan het nog wel eens zo zijn dat je een ietwat verbrand gegrild bananenbrood overhoudt. En dat willen we natuurlijk niet. Ga jij voor een s’mores topping of toch liever voor wat anders?

 

In de pan

Heb jij niet zo’n zin in een uitdaging en wil jij gewoon gaan voor simpel en snel? Met deze optie kun je alle kanten op: bak het bananenbrood in een droge koekenpan, in een laagje gesmolten boter of maak er wentelteefjes van. Wat jouw favoriete manier ook is, met onze tips word jij dé bananenbrood-grillspecialist!

TIP

Oh en heb jij een toaster binnen handbereik en kan je even de kracht niet vinden om een andere manier te bedenken? Don’t get tempted! Ken je die stickers op de onderkant van bijna alle spullen die in jouw keukenkastje staan? Jouw bananenbrood blijft namelijk in je toaster net zo plakken als die stickertjes en je krijgt dat dus met geen mogelijkheid meer schoon! We hebben je gewaarschuwd!

 

Geschreven door: Laura Hoogland