Top it like it’s hot 

Deze chocolade-karamel frosting vinden wij niet alleen om onze vingers bij af te likken; het is ook nog is klaar binnen no time. Want het bananenbrood vraagt alleen een ritje naar de supermarkt (of een klik op de knop), waarna deze frosting maar zo’n 15 minuten van je dag zal innemen. Dus als je al een (veel te) lange lijst had klaarliggen voor je Paastafel, dan is dit een ‘eggcelent’ toevoeging (of vervanger, you choose).  

Overigens is het best aannemelijk dat je een groot deel van deze ingrediënten al in je keukenkastjes hebt staan; veel extra’s hoef je er waarschijnlijk dus niet voor in huis te halen. Dus kijk nog even goed voordat je boodschappenlijst nóg langer wordt en al die eenzame potjes en bakjes achterin je kast weer worden overgeslagen. Zo maken we er met deze chocolade-karamel frosting samen een (h)eerlijke Pasen van.

Enjoy!

Wat heb je nodig?
 • 250 g medjoul dadels zonder pit
 • 80 ml heet water
 • 1 tl vanilla extract
 • 80 g notenpasta (bijvoorbeeld 100% pindakaas of amandelboter)
 • 50 g cacao
 • Snufje zeezout
 • Paaseitjes

PREP TIME

15 min

COOK TIME

5 min

TOTAL TIME

20 min

HOW-TO
 1. Week de dadels 15 minuten in heet water tot ze zachter zijn.
 2. Pureer de dadels (zonder het water) met een staafmixer/keukenmachine.
 3. Voeg alle ingrediënten (behalve de paaseitjes) toe en blend tot een gladde puree.
 4. Voeg eventueel extra warm water en notenpasta toe tot het goed smeerbaar wordt.
 5. Smeer de frosting over het bananenbrood en decoreer met paaseitjes.
TIP

Echte Paasbazen maken een echt feestje van Pasen. Dus decoreer het bananenbrood niet alleen met de frosting en paaseitjes, maar met al je favoriete toppings! Hier zijn onze favourites: vers fruit, geroosterde kokos, geroosterde noten en pure chocolade. Be creative!

 

Geschreven door: Laura Hoogland