CHOCOLADE BANANENBROOD MET PAASEITJES

 

Dit chocolade bananenbrood met paaseitjes recept gaat menig chocolade junkie heel blij van worden! Met een gigantische hoeveelheid bananen in huis (I kid you not, het loopt echt uit de klauwen) staat er bij ons natúúlijk een bananenbrood op tafel tijdens paasontbijt. En niet zomaar een! Een tripple chocolade bananenbrood met paaseitjes én chocoladesaus!

We hebben je een paar opties gegeven om dit opgevoerde gebakje vermomd als bananenbrood toch een beetje gezonder te maken. Mocht je die sugar rush niet helemaal zien zitten..

Guilty pleasure; chocolade bananenbrood

Laten we onszelf vooral niet voor de gek houden; dit bananenbrood is niet echt ”fitgril-proof”. Maar, omdat we enorm fan zijn van de 80-20 regel (80% van de tijd gezond, en 20% van de tijd letten we nergens op), kan dit dus best een keer. Bijvoorbeeld tijdens je paasbrunch met familie en vrienden.

 

Ingrediënten chocolade bananenbrood met paaseitjes

– 3 grote overrijpe bananen
– 100 gram havermeel
– 80 gram amandelmeel
– Handjevol paaseitjes (mogen ook verschillende smaken zijn)
– 50 gram Cacaopoeder
– 3 kleine/medium eieren
– 100 gram licht bruine basterdsuiker (of vervangen voor 5 medjoul dadels)
– 3 theelepels baking soda – geen bakpoeder
– Sap van 1 limoen
– Scheutje vanille aroma
– Cakevorm (21cm) en bakpapier
– Voorverwarmde oven op 170 graden

Voor de chocolade saus:
– 140 gram chocolade (wit, melk, puur, een mix, you choose!)
– 140 gram slagroom

 

Hoe je het maakt:

Stap voor stap naar het chocolade bananenbrood met paaseitjes
Stap 1. Pureer de banaan met de suiker/dadels, vanille aroma en de eieren.
Stap 2. Doe je amandelmeel, havermeel, cacaopoeder en paaseitjes hierbij en bang tot een glad geheel.
Stap 3. Schep de bakpoeder op je beslag en pers hier het sap van een halve limoen over uit zodat het gaat bruisen. Even 2 minuten laten staan en dan weer goed mengen.
Stap 4. Giet je tripple chocolade bananenbrood beslag in de met bakpapier bekleedde cakevorm en bak 40-50 minuten in de oven.

Stap voor stap naar de chocoladesaus:
Stap 1. Hak de chocolade in kleine stukjes en doe dit in een kom
Stap 2. Breng de slagroom net licht aan de kook, en giet het vervolgens over je fijngehakte chocolade. Dek de kom dan af met huishoudfolie en laat dit 2 minuten staan.
Stap 3. Meng de chocolade en slagroom goed door elkaar en laat vervolgens goed afkoelen voordat je het over je chocolade bananenbrood met paaseitjes giet.
Ben jij ook fan van de 80/20 regel en ga je even helemaal los tijdens pasen? Dan is ons zeezout karamel bananenbrood ook wel wat voor jou!