Op zoek naar het beste bananenbrood recept ooit?! Dan ga je hier heel blij van worden. We zien regelmatig kleffe hoopjes deeg of juist veel te droge bakstenen voorbij komen. Maar wat is nou het geheim van het beste bananenbrood recept ooit? Waarom lukt het de een wel om een super lekker bananenbrood uit de oven te toveren en de ander niet? We hebben hieronder een aantal aandachtspunten voor je opgesomd zodat jij straks ook jouw beste bananenbrood recept ooit uit de oven kan toveren!

Good better best, never let it rest!

– SUNT

Beste_bananenbrood_recept

Ingredienten beste bananenbrood recept

Bananen

Uiteraard begint het bij de producten die je gebruikt. Zorg voor goede overrijpe bananen. Vaak heeft je lokale groenteboer of buurtsuper wel wat bruine bananen over. Perfect voor jouw bananenbrood en natuurlijk SUNT om weg te gooien.

Dadels

Gebruik alleen de allerbeste dadels; medjoul dadels. Vaak gewoon te verkrijgen bij je eigen supermarkt. Voordat je ze gaat pureren week ze dan even in heet water. Daar worden ze wat zachter van. Meng dan je banaan en dadels tot een gladde puree.

Eieren

Eieren zijn een soort bindmiddel in je bananenbrood. Je kan ervoor kiezen om 2 of 3 eieren te gebruiken afhankelijk van het soort meel dat je gebruikt (droog of vochtig). Wil je liever het beste vegan bananenbrood ooit maken? Dan kan je eieren prima vervangen voor chia zaad met wat vocht zoals amandelmelk.

Bananenbrood meel

Als je dadel-banaan mengsel klaar is kan je het meel, noten en de kruiden toevoegen (en alles wat je nog meer van plan bent in je brood te gooien). Houd er hierbij rekening mee dat het ene meel wat vochtiger is dan het andere meel. Amandelmeel is ideaal voor bananenbrood. Heerlijk van smaak en lekker smeuïg, maar dit meel kan er wel voor zorgen dat je bananenbrood (mits niet goed gebakken) wat vochtiger is. Kies er dan eens voor om 50% amandelmeel en 50% van een ander meel te gebruiken zoals spelt, haver of tarwemeel. Dit soort meel is droger en neemt meer vocht op. Grote kans dat je nattige bananenbrood ineens een stuk droger maar wel heel smeuïg is!

Bakpoeder

Als je je bananenbrood beslag klaar hebt is het tijd voor de laatste stap; bakpoeder. Super leuk natuurlijk die zakjes bakpoeder die je in de taart-, pannenkoek- en meelafdeling van je supermarkt kan vinden. Maar voor een echt lekker luchtig bananenbrood kan je het beste het bakpoeder van Arm & Hamer gebruiken. De grotere Albert Heijn winkels verkopen dit ook gewoon. Twee theelepels is meer dan genoeg en wil je het echt goed doen? Activeer je bakpoeder dan met wat limoensap.

Beste bananenbrood

Het beste bananenbrood bak je ongeveer 40 minuten op 170 graden. Voel even of hij ”stevig” voelt als de timer gaat. Als ‘ie dan uit de oven komt; niet gelijk aan zitten met je tengels. Dit beste broodje moet eerst een beetje afkoelen voordat je hem je bekkie in kan duwen.

We zijn natuurlijk heel benieuwd of onze tips je hebben geholpen! Deel jouw beste bananenbrood ooit met ons via Instagram @sunt.food. Vinden wij super leuk en je maakt gelijk kans om gefeatured te worden.

 

Wil je gelijk aan de slag? Met ons recept voor bananenbrood muffins kan je perfect testen wat het beste werkt!