Bananenijs maken zonder ijsmachine, die warme dagen vragen om drastische maatregelen. En dit is er zeker één! Jij hebt namelijk heus niet écht zin om op je fiets te springen en door de klamme lucht naar je lokale ijssalon te fietsen of in die snikhete auto, waar geen airco tegen opgewassen is, te stappen en naar je supermarkt te rijden om daar met suiker doordrenkte ‘’waterijsje’’ te halen. Nee, liever blijf je natuurlijk in je tuin chillen of in dat kinderzwembadje hangen en duik je maar even de koelkast in voor wat verkoelende drankjes en snacks. En wat dacht je dan van gezond bananenijs van bevroren bananen? We heard your (ice) (s)cream for help!

No bullshit! Gewoon je bananenijs maken zonder ijsmachine

Zwembadje opzetten, duiken in de plomp, barbecuen, allemaal dingen die je natuurlijk graag doet met deze tropische temperaturen. Dan is het extra fijn als je voor een aantal dingen minder je handen uit de mouwen (voor zover je die nog aan had) hoeft te steken. Save your energy for the sorbets, girl!

Want zonder zweetrug van die hete autostoel of zweetbillen van dat fijne gelzadel van je fiets zit jij straks aan het verkoelende bananenijs. Helemaal no-nonsens en zonder gehannes met ingewikkelde keukenapparatuur, kan jij je bananenijs maken zonder ijsmachine. Het enige wat je nodig hebt: bevroren bananen en een blender.

Keep it frozen

Bananenijs maak je het beste met bevroren bananen. Dit kunnen gewoon de rijpe bananen zijn, maar ook de overrijpe bananen kun je invriezen. No waste, toch. Heel fijn om altijd achter de hand te hebben voor je acute cravings of dus voor dit soort zomerse dagen.

Scoop your way to heaven

 

Prep time

6 uur

Cook time

5 min

Total time

6 uur en 5 min

INGREDIENTEN (voor bananenijs voor 4 personen)
  • 6 bevroren rijpe bananen (bijvoorkeur in stukjes)
  • Scheutje yoghurt

Optioneel

  • 1 el honing
HOW TO
  1. Het pureren van de bevroren bananen in een blender, gaat het makkelijkst als de bananen in plakjes van ongeveer 3 cm zijn ingevroren.
  2. Doe de bevroren bananenplakjes, de yoghurt en eventueel de honing als je dat lekker vindt in de blender en mix tot je een vloeibare, maar stevige, substantie hebt.
  3. Giet je mengsel in een Tupperware bakje of cakevorm en plaats je het nog 30-60 min terug in de vriezer.
  4. Scoop your way to heaven!

Variatietip voor je bananenijs

Bananenijs met chocolade bananenbroodcrunch

Een heerlijke variatie op plain bananenijs, is bananenijs met stukjes chocolade en bananenbroodcrunch. Als gezond alternatief voor de welbekende cookie dough. Roer door je ijs choco-snips en stukjes van je bananenbrood. Geen heb je ons kant-en-klaar bananenbrood van de Appie niet in huis? Dan hebben wij een heel fijn basic bananenbroodrecept voor je.

Bananenijssorbet

Je kent de freakshake natuurlijk wel. Een feestje in een smoothiebeker, maar met je zelfgemaakt bananenijs maak je er een heerlijke bananenijs-freakshakesorbet van!

VOEDINGSWAARDEN (bananenijs voor 4 personen)
Kcal516 kcal
Koolhydraten112,8 g
Suikers109,2 g
Vet1,2 g
Eiwit7,2 g

Geschreven door: Laura Hoogland