Wat dacht je van; bananenbrood wafels?! Soms wil je even een beetje afwisselen (wafel!) of gewoon een beetje uitpakken (again: wafel!). Super makkelijk te maken, maar ziet er net wat sexier uit dan een plak bananenbrood uit een stuk zilverfolie. Daarom hebben we een super easy maar ontzettend lekker recept voor je gemaakt waarmee je in een handomdraai fancy bananenbrood wafels op tafel tovert.

A waffle is like a pancake with a syrup trap

SUNT

Deze wafels wil je misschien liever eten op je cheatday. Er zit namelijk best wat suiker in. En dat is op zn tijd natuurlijk helemaal niet erg. Soms is het meer dan prima om toe te geven aan die cravings.

Ingredienten:

2 hele rijpe bananen
100 gram bruine kandijsuiker
40 gram suiker
100 gram boter
8 gram vanillesuiker
1 ei
4 eetlepels melk
250 zelfrijzend bakmeel
1 eetlepel kokosolie

Roer de boter met suiker, vanillesuiker en een snufje zout een beetje schuimig. Meng daarna het ei en de melk erdoor. Zeef het bakmeel boven een kom, als je hier geen zin in hebt kan je het ook prima laten, maar we nemen aan dat je geen klontjes wil! Voeg het bakmeel beetje bij beetje aan het botermengsel toe en kneed met de kandijsuiker tot deeg. Maak dan kleine bolletjes deeg die uiteindelijk tot wafel gevormd zullen worden door het wafelijzer. Vet je wafelijzer in met kokosolie en leg er een voor een een bolletje onder en druk het wafelijzer aan. Laat ‘m ongeveer anderhalve minuut bruin bakken en voila!