Bananenbrood tosti met geitenkaas, appel en tijm

Een bananenbrood tosti is sowieso een goed idee en dan vooral deze met geitenkaas, appel, tijm, honing en pecannoot. Voor ons is de perfecte tosti knapperig aan de buitenkant en zacht en gooey aan de binnenkant. En dat geldt natuurlijk ook voor deze bananenbrood tosti met geitenkaas! Een heerlijke sweet and salty tosti als klein lunchgerecht, of als borrelhapje. Deze bananenbrood tosti kan wel hard gaan, dus kijk goed of ‘ie niet verbrandt!

Laat de kaas niet van je (bananen)brood eten

Kaas en bananenbrood gaan net zo goed samen als zeezout en karamel, of een mix van zoete en zoute popcorn: als je het eenmaal ontdekt hebt, kun je niet meer zonder. En een beetje afwisseling van alle zoete toppings kan vast geen kwaad! If we say so ourselves, wij kunnen deze combi iedere dag wel eten!

 

Change the game

Deze bananenbrood tosti (of eigenlijk alle tosti’s) is de perfecte manier om van je restjes af te komen. Het voordeel van restjes gebruiken is dat je een tripje naar de supermarkt kunt skippen en misschien ontdek je wel je nieuwe favoriete hartige combi!

Wat heb je nodig?

– 2 dunne plakjes (oud) bananenbrood

– 25 gram geitenkaas

– 2 dunne plakjes appel

– 1 takje tijm

– Honing naar smaak

– 10 gram pecannoten

PREP TIME

2 min

COOK TIME

3 min

TOTAL TIME

5 min

HOW-TO
  1. Snijd twee dunne plakjes bananenbrood en beleg een plakje met de geitenkaas.
  2. Snijd 2 dunne plakjes appel en leg deze op de geitenkaas. Rits de tijm van het takje en strooi dit op de appel. Besprenkel met de honing en de pecannoten. Leg het andere plakje bovenop.
  3. Grill de bananenbrood tosti onder een panini-ijzer, tosti-ijzer of leg in de oven. Enjoy!
TIP

Geen fan van geitenkaas? Check dan ons kaasplankje voor andere opties!

 

Geschreven door: Laura Hoogland