Give me (s’)more!

Bananenbrood s’mores is waarschijnlijk een recept waar de meeste mensen flashbacks naar vroeger zullen hebben. Er gaat niets boven een warm kampvuurtje, een grote zak marshmallows en een goeie reep chocola om het beste uit je s’mores te halen. Nu snappen we dat niet iedere dag zo kan zijn en daarom hebben we een receptje van ouderwetse s’mores omgetoverd tot een wat makkelijkere versie met bananenbrood. En het fijne is dat je deze bananenbrood s’mores sandwich gewoon in de oven kunt maken en dus niet in de weer hoeft met aanstekers, hout en andere ontvlambare dingen. Wel zo veilig, tenzij je dit recept straks laat aanbranden. Maar daar gaan we maar even niet van uit!

 

Persoonlijk vinden wij dit een typisch recept om in het weekend te maken, om onderuitgezakt op de bank deze unit lekker naar binnen te schuiven. Gelukkig hebben de meeste mensen in het weekend hetzelfde idee als ons. Dus ben jij op zoek naar de perfecte manier om even uit te rusten en bij te tanken voor een nieuwe week? Probeer dan deze bananenbrood s’mores sandwich eens. It will not let you down!

Bananenbrood s’mores sandwich

Mocht je nou geen zin hebben in een flinke klodder échte Nutella op je bananenbrood, dan hebben we goed nieuws. Dit recept voor gezonde nutella is namelijk in een handomdraai gemaakt en smaakt net zo goed als de real deal. Het voordeel is dat je hiermee je bananenbrood s’mores nét iets gezonder maakt en er waarschijnlijk geen suikerdip van krijgt! Als je er niet te veel van eet natuurlijk, maar probeer dit maar eens te weerstaan!

DIT HEB JE NODIG

– 2 (dunne) plakjes bananenbrood

– (home-made) Nutella

– Vegan marshmallows

PREP TIME

5 min

COOK TIME

3 min

TOTAL TIME

8 min

HOW-TO
  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius.
  2. Besmeer het bananenbrood met een flinke klodder chocopasta, maar zorg dat je een klein stukje aan de randen vrijhoudt.
  3. Leg de marshmallows op de chocopasta en bedek met het tweede plakje bananenbrood. Druk de sandwich iets aan.
  4. Leg de sandwich op een met bakpapier bekleed ovenrooster. Bak de bananenbrood s’mores sandwich in 3-5 minuten goudbruin. Afhankelijk van de oven kun je de sandwich ook iets langer in de oven roosteren.
TIP

Voor de snelle trek kun je de sandwich ook onder een panini-grill warm grillen! Let wel op dat het verwarmen niet te snel gaat, zodat je niet eindigt met een verbrand bananenbrood!

 

Geschreven door: Laura Hoogland