Je SUNT bananenbrood slice of je homemade recipe is o’natural natuurlijk al super lekker. Door de banaan en de dadels – die jij natuurlijk ook gebruikt in plaats van die helse rietsuiker – is je bananenbrood al heerlijk zoet. Wij snappen dus helemaal als je jouw bananenbrood ontbijt zo achter de kiezen schuift, maar met een klein beetje extra aandacht maak je van je doordeweeks ontbijt een fancy banana-toast-ontbijt.

Die strijd tegen de klok, voer je ineens een stuk beter bewapend!

fancy-pancy klokwarriors!

Ook wij voeren met regelmaat een race tegen de klok. En laat de klok nou vaak de grote winnaar zijn, waardoor de aankomst op locatie soms net aan is. Tenminste, als dat ene stoplicht vandaag weer eens meewerkt. Wat niet vaak het geval is. Heel herkenbaar, of niet?
Om stoplicht-irritaties te voorkomen, gooi je dan je bananenbrood ontbijt nog even in de broodrooster of de tostigrill. Wij hebben niet perse een voorkeur, net wat er nog op het aanrecht staat :-P, zo zijn we dan ook wel weer. En we weten zeker dat één van deze twee jij ook in huis hebt staan.

Van achter de paplepel of tijdens je make-upritueel gooi je zo de plakken voor jou en je spous of je kiddo onder de hete plaat. Zo komen jullie allemaal geheid als fancy-pancy human-beings op je werk of op het kinderdagverblijf aan. Die strijd tegen de klok, voer je ineens een stuk beter bewapend! Zeker weten dat jij nu als winnaar uit de oorlogsstrijd komt.

Prep time

½ min

Cook time

5 min

Total time

5½ min

INGREDIENTEN (voor 1 bananenbrood ontbijt)
  • 1 plak bananenbrood

Optioneel

  • 2 tl roomboter of kokosolie met kokossmaak (zó lekker!)
  • Honing, dadelstroop of andere topping
HOW TO

Broodrooster

  1. Plaats je bananenbrood in de broodrooster stoppen rooster ‘m in 1,5 minuut op een gemiddelde stand. De bananenbrood toast is klaar als deze aan beide kanten goudbruin is.
  2. Leg je klontje roomboter bovenop het geroosterde bananenbrood en laat dit smelten.

Tosti-ijzer

  1. Smeer de boven- en onderkant van het brood in met roomboter of kokosolie.
  2. Stop je bananenbrood slice dan direct bij het aanzetten onder de platen. Je kunt er nu makkelijk bij weglopen en na 3 minuten terugkomen.
  3. Haal je banana toast onder het tosti-ijzer vandaan en smeer het laatste beetje roomboter on top.
  4. En klaar is je geroosterde bananenbrood ontbijt.

Optioneel

Als het bananenbrood nog warm is, dan vinden wij het heel lekker om hier nog honing over te smeren.

Zo’n warm ontbijtje is natuurlijk al heel erg lekker. Heb je meer tijd of wil je een luxe versie van je bananenbrood ontbijt maken? Smeer dan eens deze hartige bananenbrood toppings op je bananenbrood toast. Onze favoriet; geitenkaas met honing en walnoten! Natuurlijk, kun je ook zoet beleg op je geroosterde bananenbrood doen. Zo is je bananenbrood als ontbijt ineens een luxe lunch of een traktatie voor bij de thee.

VOEDINGSWAARDEN van 1 bananenbrood ontbijt
Kcal 169 kcal
Koolhydraten12,6 g
Suikers7,2 g
Vet9,8 g
Eiwit6 g

Geschreven door: Laura Hoogland