Bananenbrood to go; bananenbrood muffins

Omdat ook wij weten dat je bed uit komen niet altijd even makkelijk is, en als je haast hebt gezond ontbijten soms moeilijk is, hebben wij voor jou; bananenbrood muffins. Op deze manier hoef jij je bananenbrood niet eerst nog te snijden, per stuk te verpakken en in te vriezen én kan je zorgeloos genieten van gezonde muffins. Deze bananenbrood muffins haal je zo uit de vriezer, mik je in je tas en there we have it; jouw mega gezonde bananenbrood ontbijt to go!

GEZONDE BANANENBROOD MUFFINS

Deze gezonde muffins met blauwe bessen hebben nog wat extra benefits! Om te beginnen zijn blauwe bessen namelijk supergezond. Een belangrijke stof in blauwe bessen is anthocyan. Dit is een plantaardige kleurstof die werkt als antioxidant. Wetenschappers zeggen dat blauwe bessen positieve werking hebben op het hart, je bloedvaten en het geheugen. Wat wil je nog meer?

Hiernaast heb je soms van die momenten, dat je zo toe bent aan een koekje, of chocola, of cake, of gewoon een enorme taart.. Je begrijpt ons wel. Om onze semi-healthy lifestyle niet gelijk in de prullenbak te gooien hebben we besloten een bananenbrood muffins recept te verzinnen zonder toegevoegde suikers. Suiker hebben wij vervangen door dadels.

GEZONDE BANANENBROODMUFFINS VOOR DE MOMENTJES DAT JE WIL “SINNEN ALS EEN SAINT”

Prep time

25 min

Cook time

25 min

Total time

50 min

En last but not least, door gebruik te maken van amandelmeel en havermeel in plaats van patentbloem, zorgen we ervoor dat deze gezonde muffins nog eens extra voedzaam worden. Deze combinatie zorgt voor de perfecte balans. Hiernaast is boter of kokosolie door het gebruik van amandelmeel, wat van zichzelf al vrij vet is, overbodig! Win win win!

Het resultaat is een lekker, gezond, skinny not so sinny, tussendoortje. Om jouw cravings naar dat ene koekje of cakeje toch een beetje te vervullen; dit bananenbrood muffins recept.

Zo daar heb je het. Net zo gezond als een bananenbrood, maar dan in een ander jasje. En nog even voor je aan het bakken slaat. Mocht je nóg meer bananen over hebben, probeer dan ook meteen ons recept voor gezonde havermoutkoekjes met banaan en chocolade uit.

DIT HEB JE NODIG (10 stuks)

– 2 eieren
– 2 rijpe bananen
– 60 gr amandelmeel
– 60 gr havermeel
– Snuf kaneel
– 60 gr medjoul dadels
– 120 gr blauwe bessen
– 1 theelepel baking soda
– Snuf zout
Muffinvorm

HOW TO UITLEG

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Zet je muffinbakvorm klaar en doe de muffinvormpjes hierin.
  3. Week vervolgens de dadels 15 minuten in heet water.
  4. Pureer de dadels.
  5. Prak de bananen met een vork en doe hier de eieren en gepureerde dadels bij.
  6. Meng het amandelmeel met de kaneel en de baking soda. Voeg het bananenmengsel hieraan toe en goed mengen!
  7. Voeg als laatst de blauwe bessen toe en roer voorzichtig door het beslag heen.
  8. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak de bananenbrood muffins in 25 minuten gaar.

TIP: De gouden tip! Stiekem kunnen alle bananenbrood recepten die bij ons op de website staan, ook als bananenbrood muffins! Check bijvoorbeeld is onze peanutbutter jelly bananenbrood recept voor een idioot lekker ontbijt.

VOEDINGSWAARDEN (per muffin)
Kcal197 kcal
Koolhydraten25 g
Suikers8 g
Vet6 g
Eiwit7 g