Oh die heerlijke geur van warme appeltaart is toch iets waar we allemaal naar kunnen verlangen? Wat nou als we je vertellen dat wij een bananenbroodrecept voor je hebben dat hartstikke gezond is -bye suikerbom- én je dat ultieme comfort food gevoel geeft van je oma’s versgebakken appeltaart. Een classic, in een gezond jasje waarmee je -als kers op de (appel)taart- ook guilt free kan ontbijten. Maar dit bananenbrood met appelmoes maakt ook een prima dessert. Weet je wat, wij zouden er zelfs mee lunchen. Try and stop us!

Waarom we voor appelmoes gaan 

Oké bananenbrood met appelmoes is een goede match dat mag nu wel duidelijk zijn, maar laten we nog even onze beste tips met jullie delen om er een écht lekker en gezond feestje van te maken. Laten we beginnen met de appelmoes. Je kan natuurlijk lekker crea of anti food waste je “oude” appels pureren en je eigen appelmoes maken. Doe je dit niet, check dan wel even in de supermarkt voor een potje appelmoes zonder toegevoegde suikers. Die geraffineerde suiker heb je namelijk echt niet nodig! Hiervoor gebruiken we in dit recept lekker appelmoes, bananen en kokosbloesemsuiker.

En wat maakt dit bananenbrood met appelmoes nou verder een mega goed idee? We kiezen hier voor een glutenvrij bananenbrood door boekweitmeel te gebruiken. Bovendien heeft boekweitmeel ook heel wat voordelen. Het is afkomstig van een plant (dus geen graan), lichter verteerbaar en supergeschikt voor glutenvrije recepten deze klassieker. Een Ideaal bananenbrood voor iedereen. Daarnaast word je natuurlijker en beter wakker dan die dubbele espresso door het kalium uit de appels, alhoewel wij een bakkie + bananenbrood zeker niet ontmoedigen!

Prep time

10 min

Cook time

60 min

Total time

70 min

INGREDIENTEN

  • 3 grote rijpe bananen, gepureerd
  • 3 grote lepels appelmoes
  • 200 gram boekweitmeel
  • 100 gram palm- of kokosbloesemsuiker
  • 1 tl baking soda
  • 2 tl appelazijn
  • 2 eieren
  • 1/2  tl. vanillepoeder
  • snufje zout
  • 1/2 theelepel kaneel

HOE MAAK JE HET?

Je hebt nodig: een garde, een kom en een cakevorm. 

 

1.  Kluts de eieren in de kom

2. Meng meel, de kokosbloemsuiker, baking soda, appelazijn, appelmoes, vanillepoeder, eieren, kaneel en zout in een grote kom en roer het door elkaar met een garde.

3. Vet de bakvorm in met kokosvet en schenk het beslag in de bak.

4. Bak het brood 45 minuten op zo’n 180 graden.

 

Zo heb je dus in 10 minuutjes een heerlijk bananenbrood met appelmoes in je oven zitten. Je maakt één appelmoes bananenbrood die je natuurlijk niet in 1 keer wilt oppeuzelen. No worries, vries het (in plakjes gesneden) brood in en bewaar tot wel 3 maanden! Maar het zolang bewaren is ons nog niet gelukt ;-).  Zoek je meer tips, tricks of info omtrent bananenbrood bewaren? Neem even een kijkje op onze andere blog en wordt een bananenbrood-goeroe.

Geschreven door: Laura Hoogland