We hebben er allemaal wel eens last van: die ontzettende spontane trek in crunchy granola. Gelukkig hebben wij dé oplossing, want wij hebben ons bananenbrood getransformeerd tot granola cups. Dit recept heb je in een handomdraai gemaakt. Ze zijn zo simpel te maken, dat iedere keukenprins(es) ze op tafel kan toveren. En niet onbelangrijk; ze zijn ook nog eens super lekker!

BANANENBROOD GRANOLA CUPS

De tijd van zwoegen om een verantwoord ontbijtje te maken is voorbij! Voor dit recept heb je écht niet veel tijd nodig om net dat beetje extra toe te voegen aan ons heerlijke bananenbrood. Zeg maar ‘hallo’ tegen die paar extra minuten voor jezelf in de ochtend. En nu zeggen wij ochtend, maar deze bananenbrood granola cups zijn op ieder moment van de dag lekker. Als snack, als toetje, of als avondeten, we ain’t stopping you!

 

OUR CUP OF TEA

Bananenbrood met yoghurt en een topping is op zichzelf al een lekker en verantwoord ontbijt. Maar soms wil je wel eens wat anders, en dat snappen wij volledig. Daarom denken wij dat deze granola cups wel jouw cup of tea zijn. De crispy granola cups geven een stevige bite aan jouw ontbijt. Vul ze met jouw lievelingstopping en je hebt je eigen gepersonaliseerde cups! Wij vulden ze met chocolade, maar je kan natuurlijk ook yoghurt of pindakaas gebruiken. Of natuurlijk gewoon alles bij elkaar, voor diegene die niet kunnen kiezen!

En voor de echte fruitmonsters zijn de cups te combineren met een heerlijke fruitcompote. Makkelijk, snel en vooral een hele lekkere topping.

DIT HEB JE NODIG

– Een half SUNT bananenbrood

– 3 el kokosolie, gesmolten

– 2 el glutenvrije havervlokken

– 5 el honing/ahornsirooop

– Muffinvorm

– Jouw favoriete topping

PREP TIME

5 min

COOK TIME

10 min

TOTAL TIME

15 min

HOW-TO
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
  2. Verkruimel het bananenbrood in een grote kom. Voeg daar de kokosolie, havervlokken en honing aan toe en mix goed door.
  3. Vet een muffinvorm in met bakspray/boter/olie. Schep het beslag in de vorm en druk goed aan bij de randen. Zorg dat het de vorm van een bakje krijgt.
  4. Bak de cups in ongeveer 10 minuten goudbruin.
  5. Laat de cups eerst afkoelen voordat je ze vult met jouw favoriete topping. Eet smakelijk!
TIP

Dit recept is ons basisrecept voor heerlijke granola cups. Voeg zelf nog jouw favoriete specerijen toe aan de mix en misschien zelfs wat gedroogd fruit! Mix it up!

 

Geschreven door: Laura Hoogland