Dat ons bananenbrood en fruit een goede combinatie is, dat weten wij (en vele van jullie) al. Daarom is deze post voor de mensen die een keer wat anders willen dan hun usual (fruit) topping. Deze toppings smaken heerlijk op ons bananenbrood, maar wist je dat het nog lekkerder smaakt op een stukje bananenbrood toast? Verwarm het plakje bananenbrood op wat voor manier dan ook! Grill het plakje op de grill, onder een panini-ijzer, bak het in de oven, in de magnetron of zelfs in een pan. You name it, we got you! Nu kun jij zelf aan de slag om deze heerlijke toppings uit te proberen en jouw eigen bananenbrood fruit toast te creëren.

Bananenbrood fruit toast: de lekkerste toppings

1. Piña colada topping  

Een (alcoholvrije) piña colada smaakt heerlijk als cocktail op het strand, maar ook op ons bananenbrood als topping. Beleg je plakje bananenbrood met ananas en kokosslagroom en je hebt je eigen cocktail in een hap!

Kan je geen kokosslagroom vinden/maken? Geen ramp, besprenkel dan wat gewone slagroom met wat kokosrasp.

2. Blauwe bes, hüttenkäse en kaneel

Feeling blue? Deze topping brengt jou weer helemaal in de stemming om lekker gemotiveerd verder te gaan. Gooi een flinke schep hüttenkäse op je bananenbrood, strooi daar wat kaneel over en maak het tot slot af met wat blauwe bessen. Heerlijk! De zoetekauwen onder ons kunnen het eventueel nog afmaken met een beetje honing of siroop en klaar is jouw fruit toast!

3. Winterse stoof topping

Deze topping vereist wat voorbereidend werk. Wij hadden namelijk nog wat stoofperen over, maar we snappen dat dit niet voor iedereen geldt. Trust us, dit moet je proeven, want met deze smaken krijgen wij hap voor hap steeds meer zin in de winter. Smeer een flinke klodder amandelpasta op het bananenbrood, strooi daar wat koek- en speculaaskruiden over en leg een paar plakjes stoofperen bovenop. Het enige wat je nu nog mist is een lekker dekentje om je heen, de regen op het raam en een goed boek in je handen. For the win(ter)!

4. Bramen, kwark en honing

Deze combinatie is niet alleen mooi om te zien, maar ook nog eens heel lekker. Schep wat naturel kwark of vegan yoghurt in een bakje en prak daar wat bramen doorheen. Roer daar een beetje honing doorheen en je heerlijke bramentopping is klaar om gegeten te worden! En om helemaal aan jouw fruitcraving te voldoen, top je het af met een verse braam. Beter wordt jouw fruit toast niet!

5. Appeltaart topping

Een topping in de smaak van taart, wat kan daar nu misgaan? Tenzij je niet van appeltaart houdt, dan is deze niet voor jou. Smeer wat pindakaas op je bananenbrood en top deze met hele kleine stukjes appel. Strooi als laatste wat koek- en speculaaskruiden of kaneel over de appel en je hebt je eigen appeltaartje in de vorm van bananenbrood.

6. Fiesta tropicana

Van deze topping met kiwi en kokosrasp doen wij onze happy dance, zo’n feestje vinden wij deze! Snijd een paar plakjes kiwi voor op je bananenbrood en sprinkle daar (zo veel als je wilt) wat kokosrasp over. En als je het echt af wilt maken, drizzle dan wat pindakaas of chocopasta over de kiwi. Probeer deze fruit toast maar eens te weerstaan!

Tip

Liever zoet en hartig combineren? Probeer dan ons gezonde borrelplank met kaas!

 

Geschreven door: Laura Hoogland