Dit groente ontbijt is voor de mensen die een uitdaging niet uit de weg gaan, de avonturiers onder de ontbijters. Dit recept is voor de mensen die zo door hun week zijn gesjeesd dat die laatste plakjes bananenbrood nog op ze liggen te wachten.. No worries, met dit ontbijtje zet je iets nóg spannenders op tafel en krijg je meteen een portie groente binnen. Win-win!

ONTBIJTEN MET GROENTE

Een groente ontbijt geeft een kleurrijk effect in de ochtend en zorgt er meteen voor dat je jouw dag goed begint. Daarom hebben we een recept bedacht waar je zeker vrolijk van wordt. Het vergt misschien wat meer tijd om deze heerlijke crêpes te maken, maar geloof ons als we zeggen dat het de extra tijd meer dan waard is!

 

BEET THE CLOCK!

Ben jij iemand die doordeweeks liever nog even onder de wol kruipt en daardoor geen tijd heeft voor een uitgebreid ontbijtje? Deze crêpes smaken in het weekend ook heerlijk! Of maak in het weekend genoeg van dit groente ontbijtje om maandagochtend nog van te genieten, onderweg of op werk.

DIT HEB JE NODIG

– Een half SUNT chocolade bananenbrood

– 1 gekookte biet

– 150 ml plantaardige melk

– 1 tl bakpoeder

– Plantaardige olie

PREP TIME

10 min

COOK TIME

15 min

TOTAL TIME

25 min

HOW-TO
  1. Mix alle ingrediënten in een blender tot een glad en vloeibaar beslag. Is het beslag te dik? Voeg dan wat extra plantaardige melk toe.
  2. Verhit een beetje olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep een flinke lepel beslag in de pan en bak de crêpe tot de bovenkant droog is. Flip de crêpe om en bak de andere kant goudbruin. Herhaal totdat het beslag op is.
  3. Serveer met maple syrup en bramen en eventueel wat (vegan) slagroom. Geniet van jouw groente ontbijt!
TIP

De durfallen dagen we uit om dit basisrecept om te toveren in een 2.0 versie: een crêpe stack met frosting. Wie zei dat een groente ontbijtje saai moet zijn?

 

Geschreven door: Laura Hoogland