Chat with us, powered by LiveChat
17 april 2019

De eerste èchte bananenbar van Amsterdam

Op nationale bananendag, woensdag 17 april opende SUNT de allereerste èchte bananenbar van Nederland. En dat had dus niets te maken met de gelijknamige bar in de rosse buurt van Amsterdam. De topless bar vervingen we voor een topping bar, de halfnaakte dames maakten plaats voor mensen in bananenpak en in plaats van een lapdance kon je bij ons gratis bananenbrood scoren. Het enige dat jij hoefde te doen was je oude of overgebleven banaan inleveren bij de bananenbar. Daar gingen wij namelijk weer de lekkerste verantwoorde bananenbroden mee maken! We wilden op een leuke manier laten zien dat voedselverspilling echt wel een onsje minder kan. En alleen samen kunnen we werken aan een verspillingsvrije voedingsbranche.

 

De bananenbar on tour!

Omdat niet iedereen hierbij heeft kunnen zijn gaan we de komende tijd verschillende Albert Heijn winkels langs om je kennis te laten maken met duurzaam bananenbrood. Van Vlissingen tot Amsterdam en van Nijmegen tot Den Haag. Zo kan je toch nog gratis een plakje bananenbrood komen toppen én karmapunten komen scoren. Met ieder bananenbrood dat we uitdelen redden we namelijk 3 bananen van de prullenbak. Dus; come and taste the waste!

Topping bar SUNT
Gezond bananenbrood SUNT
SUNT bananenbrood bananenbar
 • 17 mei – Albert Heijn XL Heerhugowaard Middenwaard
 • 18 mei – Albert Heijn XL Amsterdam Gelderlandplein
 • 24 mei – Albert Heijn XL Nijmegen St. Jacobslaan
 • 25 mei – Albert Heijn XL Eindhoven (de gekste) Limburglaan
 • 31 mei – Albert Heijn XL Den Haag Elandstraat
 • 14 juni – Albert Heijn XL Delft Martinus Nijhofflaan
 • 15 juni – Albert Heijn XL Vlissingen Gildeweg
 • 21 juni – …..
 • 22 juni – …..
 • 28 juni – …..
 • 29 juni – …..

 

SINNING LIKE A SAINT

Jaarlijks worden er zo’n 75 miljard bananen weggegooid. Dat is bijna 50% van de hele bananenteelt. Vaak worden ze weggegooid omdat ze te rijp zijn, maar als ze te groot, te klein, te dik, te dun of ‘single’ zijn, belanden ze ook regelmatig in de versnipperaar.  ‘SUNT!’ zouden de Brabo’s zeggen. Aan de ene kant gebeurt dit al bij de telers zelf, maar ook in de rest van de keten (van teler tot in jouw fruitmand) gaan er ontzettend veel bananen verloren. SUNT draagt haar steentje bij om de verspilling van prima bananen te verminderen door hier bananenbrood van te maken.

De bananenbar is een initiatief van SUNT. Wij maken het lekkerste bananenbrood van bananen die anders worden weggegooid en dat is verkrijgbaar bij Albert Heijn. Gemaakt van (te) rijpe bananen, glutenvrij en zonder geraffineerde suiker. Dus goed voor jezelf én goed voor het milieu. Maar vooral heel erg lekker. Zo kan je iedere dag, zonder moeite, je dag goed starten of die middag cravings stillen.  En ben je tegelijkertijd ook nog een hero. Let’s go bananas!

Meer weten over SUNT