fbpx
17 april 2019

De eerste èchte bananenbar van Amsterdam

Op nationale bananendag, woensdag 17 april opent SUNT de allereerste èchte bananenbar van Nederland. En dat heeft dus niets te maken met de gelijknamige bar in de rosse buurt van Amsterdam. We hebben de topless bar vervangen voor een topping bar, de halfnaakte dames maken plaats voor mensen in bananenpak en in plaats van een lapdance kan je bij ons gratis bananenbrood scoren. Het enige dat jij hoeft te doen is je oude of overgebleven banaan inleveren bij de bananenbar. Daar maken wij namelijk de lekkerste verantwoorde bananenbroden mee! Met de eendaagse bananenbar willen we op een leuke manier laten zien dat voedselverspilling echt wel een onsje minder kan. Alleen samen kunnen we werken aan een verspillingsvrije voedingsbranche.

SUNT bananenbar 1
SUNT bananenbar 2
SUNT bananenbar 3

Jaarlijks worden er zo’n 75 miljard bananen weggegooid. Dat is bijna 50% van de hele bananenteelt. Vaak worden ze weggegooid omdat ze te rijp zijn, maar als ze te groot, te klein, te dik, te dun of ‘single’ zijn, belanden ze ook regelmatig in de prullenbak.  ‘SUNT!’ zouden de Brabo’s zeggen. Aan de ene kant gebeurt dit al bij de telers zelf, maar ook in de rest van de keten (van teler tot in jouw havermout) gaan er ontzettend veel bananen verloren. SUNT draagt haar steentje bij om de verspilling van prima bananen te verminderen door hier bananenbrood van te maken.

Mocht je nou zelf even geen tijd hebben om je steentje bij te dragen, kom dan op internationale bananendag ff zo’n bananenbroodje halen in de bananenbar. Scoor je ook al flink wat karmapunten mee!

  • Datum: 17 april
  • Locatie: Prinsengracht 715 in Amsterdam
  • Tijd: 10:30 – 19:00

 

SINNING LIKE A SAINT

De bananenbar is een initiatief van SUNT. Wij zorgen dat je binnenkort ons kant-en-klaar bananenbrood kan kopen in jouw supermarkt. Gemaakt van (te) rijpe bananen, glutenvrij en zonder geraffineerde suiker. Dus goed voor jezelf én goed voor het milieu. Maar vooral heel erg lekker. Zo kan je iedere dag, zonder moeite, je dag goed starten of die middag cravings stillen.  En ben je tegelijkertijd ook nog een hero. Let’s go bananas!

Meer weten over SUNT