Banaan havermout koekjes met chocolade in 3 snelle stappen

Dit recept voor gezonde banaan havermout koekjes met chocolade is voor iedereen die niet van een ontplofte keuken houdt, die liever eet dan kookt, zich nog met een knoflookpers zou kunnen verwonden en alleen in de zon bakt en niet in de keuken. Dit is er een voor jou! Met maar 3 ingrediënten en 15 minuten prep tijd (echt, geen misleidende ‘5-minute-jamie-oliver’ praktijken hier!) ga je hier heel erg blij van worden. En wat ook heel fijn is dat hier dus geen suiker, olie, ei, of melk aan toegevoegd hoeft te worden. Vegan, glutenvrij, lactosevrij..maak ze hoe jij graag wil! Ze zijn hoe dan ook gezond.

Gezonde koekjes maak je zo:

Dit heb je nodig om deze gezonde banaan havermout koekjes te maken te maken:
– Banaan (2 stuks geprakt)
– 150 gram havermout (1-2 seconden gehakt in de keukenmachine)
– 50 gram (vegan)chocolade (stukjes)
– 1 beslagkom
– voorverwarmde oven op 175 graden
– Overplaat bekleed met bakpapier

Stap 1. Meng de banaan, havermout en chocolade goed door elkaar.
Stap 2. Maak van je beslag een paar 1 cm dikke platte ‘koekjes’ op de ovenplaat
Stap 3. Bak je koekjes in 20 minuten goud-bruin.

En there you go.. Gezonde koekjes voor tijdens je volgende Netflix marathon, als tussendoortje op kantoor of, waarom ook niet, gewoon als ontbijt!

Meer van dit soort makkelijke recepten? We zitten er vol mee! Neem eens een kijkje tussen alle andere recepten!

TIP: Op zoek naar goede (non-vegan) bakvaste chocolade druppels? De notenshop is our place to go!

Voor deze havermoutkoekjes met banaan heb je maar 3 ingrediënten nodig en slechts 15 minuten prep tijd (echt, geen misleidende ‘5-minute-jamie-oliver’ praktijken hier!). We beloven je, hier ga je heel erg blij van worden. Glutenvrij, zonder geraffineerde suiker én lactosevrij. Sterker nog deze koekjes zijn zelfs vegan! Met maar 3 ingrediënten en 15 minuten prep tijd (echt, geen misleidende ‘5-minute-jamie-oliver’ praktijken hier!) heb je ze ook zó gemaakt! We beloven je, hier ga je heel erg blij van worden.

Bananenbrood wil nog wel eens mislukken. Zeker bij de iets minder ervaren bakker onder ons. Wellicht heb je ons gezonde chocolade bananenbrood al eens geprobeerd en ben je groot fan van de smaak, maar is het werk toch niet helemaal je ding. Nou met deze gezonde havermoutkoekjes met banaan en chocolade is het haast onmogelijk om het te verpesten. Wil je ook niet. Want deze gezonde koekjes zijn geheid net zo snel op als dat het kost om ze te maken.

Prep time

15 min

Cook time

20 min

Total time

35 min

Je kan deze gezonde banaan havermout koekjes met chocolade ook nog iets simpeler maken door de chocolade weg te laten. Of je kiest ervoor om de chocolade te vervangen voor iets anders naar keuze. In de unieke situatie dat chocolade niet helemaal je ding is, kun je de chocolade in deze havermoutkoekjes met banaan ook vervangen voor bijvoorbeeld van rozijnen of cranberries. En als je de smaak helemaal te pakken hebt, ga dan voor een combi. Zo heb je de hele week jouw variatie op gezonde havermoutkoekjes.

En there you go.. Gezonde koekjes voor tijdens je volgende Netflix marathon, als gezonde snack op kantoor of, waarom ook niet, gewoon als ontbijt!

INGREDIENTEN

  • banaan (2 stuks geprakt)
  • 150 gram havermout (1-2 seconden gehakt in de keukenmachine)
  • 50 gram (vegan)chocolade (stukjes)
  • 1 beslagkom
  • voorverwarmde oven op 175 graden
  • ovenplaat bekleed met bakpapier

HOE MAAK JE ZE?

  1. Meng de banaan, havermout en chocolade goed door elkaar.
  2. Maak van je beslag een paar 1 cm dikke platte ‘koekjes’ op de ovenplaat
  3. Bak je koekjes in 20 minuten goud-bruin.

Tip: Op zoek naar goede (non-vegan) bakvaste chocolade druppels? De notenshop is our place to go!

Geschreven door: Laura Hoogland